Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17350

Ingredience

Čokoládová omáčka
2 polévková lžíce Čokoláda hořká
0,5 kávová lžička Kakao - prášek
2 polévková lžíce Karob
150 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Solamyl
Jahodová omáčka
100 g Jahody zahradní
2 polévková lžíce Sirup cukerný
100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
Oříšková omáčka
1 ks Citrony
1 ks Cukr kostkový
1 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Jogurt bílý
1200 g Lesní plody - mražené
30 g Oříšky piniové

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
8% Sacharidy 30 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 70 mg
13% Bílkoviny 7 g

Ovocné fondue postup přípravy receptu:

1

Na čokoládovou omáčku smícháme dvě lžíce mléka se škrobem. Zbylé mléko smícháme s práškovým karobem, kakaem a lžící cukru. Přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob a necháme omáčku 2 minuty povařit. Necháme vychladnout a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku dáme do chladu.

2

Jahodovou omáčku připravíme z omytých jahod, jablečného sirupu, tvarohu a lžíce cukru. Vše rozmixujeme na kaši a dáme do chladu.

3

Na oříškovou omáčku nejdřív kostkou cukrku odrhneme kůru z citronu. Ten potom vymačkáme. Kostku cukru smícháme se třemi lžícemi citronové šťávy, jogurtem a jednou lžící cukru. Pinie umeleme najemno, vmícháme do směsi a dáme do chladu.

4

Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou citronovou šťávou ho pokapeme.

5

Smetanu ušleháme s lžící cukru na šlehačku a po třetinách jí rozdělíme do omáček. Podáváme s ovocem.

Poznámka

Ovoce volíme dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept