Ovocné fondue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné fondue
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17350 |
Ingredience
Čokoládová omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Čokoláda hořká |
0,5 kávová lžička | Kakao - prášek |
2 polévková lžíce | Karob |
150 ml | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Solamyl |
Jahodová omáčka | |
100 g | Jahody zahradní |
2 polévková lžíce | Sirup cukerný |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Oříšková omáčka | |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cukr kostkový |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
1200 g | Lesní plody - mražené |
30 g | Oříšky piniové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 7,7mg |
Draslík | 196,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 156,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Kakao - prášek, Karob, Jahody zahradní, Tvaroh měkký - nízkotučný, Citrony, Cukr krupice, Jogurt bílý, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Solamyl, Sirup cukerný, Cukr kostkový, Lesní plody - mražené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné fondue postup přípravy receptu:
1 | Na čokoládovou omáčku smícháme dvě lžíce mléka se škrobem. Zbylé mléko smícháme s práškovým karobem, kakaem a lžící cukru. Přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob a necháme omáčku 2 minuty povařit. Necháme vychladnout a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku dáme do chladu. |
2 | Jahodovou omáčku připravíme z omytých jahod, jablečného sirupu, tvarohu a lžíce cukru. Vše rozmixujeme na kaši a dáme do chladu. |
3 | Na oříškovou omáčku nejdřív kostkou cukrku odrhneme kůru z citronu. Ten potom vymačkáme. Kostku cukru smícháme se třemi lžícemi citronové šťávy, jogurtem a jednou lžící cukru. Pinie umeleme najemno, vmícháme do směsi a dáme do chladu. |
4 | Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zbylou citronovou šťávou ho pokapeme. |
5 | Smetanu ušleháme s lžící cukru na šlehačku a po třetinách jí rozdělíme do omáček. Podáváme s ovocem. |
Poznámka
Ovoce volíme dle chuti.