Jablečná krupicová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná krupicová kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17355 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1000 g | Jablka |
100 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 268,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná krupicová kaše postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podusíme je s trochou vody na kaši. |
2 | Do jablečné kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme. Během varu můžeme přidat trochu vody. |
3 | Do uvařené kaše vmícháme cukr a necháme jej rozpustit. |
4 | Kaši podáváme omaštěnou máslem a oslazenou skořicovým cukrem. |
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, jelikož máme ze zahrádky docela dost jablek. Musela jsem je dusit docela dlouho, příště je spíš nahrubo nastrouhám. Ono taky záleží na odrůdě a na zralosti. Při pomalém přisypávání krupice je třeba intenzívně míchat nebo můžeme krupici rozmíchat v malém množství vody a za stálého míchání jablečné směsi do ní vylít. Je to fajn sladké jídlo pro děti a nejen pro ně :-)