Recept

Polévka z kysaného zelí s kroupami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17357

Ingredience

1 ks Brambory
40 g Ječné kroupy
1 špetka Kmín drcený
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
0,1 l Zakysaná smetana
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 535kJ
4% Sacharidy 16 g
9% Tuky 6 g
12% Sodík 241 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévka z kysaného zelí s kroupami postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí překrájíme, i s nálevem vložíme do hrnce a přidáme sůl, kmín a oloupanou, nastrouhanou bramboru. Zalijeme 1 l vroucí vody a vaříme, až je zelí měkké.

2

Polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.

3

Hotovou polévku opepříme, přisolíme a přidáme do ní zvlášť uvařené kroupy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept