Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 17361
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

2 ks Citrony
200 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mascarpone
200 g Máslo čerstvé
100 g Med včelí
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 037kJ
24% Sacharidy 88 g
53% Tuky 40 g
3% Sodík 62 mg
17% Bílkoviny 10 g

Narozeninový dort postup přípravy receptu:

1

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, omytý citron nastrouháme a polovinu kůry dáme do pěny. Přidáme žloutky, tři lžíce citronové šťávy a prošleháme. Vsypeme mouku, prášek do pečiva, pudink a vymícháme těsto. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta.

2

Hotové těsto dáme do formy vymazané tukem a vysypané cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut. Hotový korpus necháme krátce vychladnout a vyklopíme z formy.

3

Polovinu medu smícháme se zbylou citronovou šťávou a vylisovanou pomerančovou šťávou.

4

Korpus prořízneme a spodní díl pokapeme šťávou. Mascarpone smícháme se zbytkem medu, zbylou citronovou kůrou a třemi čtvrtinami této směsi potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme horní částí, pokapeme zbylou šťávou a tence potřeme zbylým mascarpone.

5

Dort poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept