Narozeninový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Narozeninový dort
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17361 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
2 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Mascarpone |
200 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 193,0mg |
Draslík | 224,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Pomeranče, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Narozeninový dort postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, omytý citron nastrouháme a polovinu kůry dáme do pěny. Přidáme žloutky, tři lžíce citronové šťávy a prošleháme. Vsypeme mouku, prášek do pečiva, pudink a vymícháme těsto. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta. |
2 | Hotové těsto dáme do formy vymazané tukem a vysypané cukrem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut. Hotový korpus necháme krátce vychladnout a vyklopíme z formy. |
3 | Polovinu medu smícháme se zbylou citronovou šťávou a vylisovanou pomerančovou šťávou. |
4 | Korpus prořízneme a spodní díl pokapeme šťávou. Mascarpone smícháme se zbytkem medu, zbylou citronovou kůrou a třemi čtvrtinami této směsi potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme horní částí, pokapeme zbylou šťávou a tence potřeme zbylým mascarpone. |
5 | Dort poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme dle chuti. |