Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17362

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
150 g Jahody zahradní
70 g Med včelí
125 g Mouka špaldová
60 g Máslo čerstvé
1 ks Nektarinka
1 špetka Sůl
160 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 610kJ
13% Sacharidy 45 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 100 mg
25% Bílkoviny 14 g

Sytý koláč postup přípravy receptu:

1

Ze špaldové mouky, másla, soli, lžíce smetany a lžíce medu uděláme křehké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočinout.

2

Ze žloutků, tvarohu, smetany, citronové kůry a 60 g medu vymícháme hladkou nádivku. Jahody omyjeme, velké rozpůlíme. Nektarinku rozčtvrtíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.

3

Těsto vtlačíme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm a propícháme ho vidličkou. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme citronovou šťávou a natřeme na těsto ve formě. Povrch uhladíme. Do tvarohu vtlačíme ovoce a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut.

4

Hotový necháme minimálně 10 minut vychladnout, potom teprve krájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept