Sytý koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sytý koláč
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17362 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Jahody zahradní |
60 g | Máslo čerstvé |
70 g | Med včelí |
125 g | Mouka špaldová |
1 ks | Nektarinka |
1 špetka | Sůl |
160 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 156,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Jahody zahradní, Med včelí, Nektarinka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka špaldová, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sytý koláč postup přípravy receptu:
1 | Ze špaldové mouky, másla, soli, lžíce smetany a lžíce medu uděláme křehké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočinout. |
2 | Ze žloutků, tvarohu, smetany, citronové kůry a 60 g medu vymícháme hladkou nádivku. Jahody omyjeme, velké rozpůlíme. Nektarinku rozčtvrtíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky. |
3 | Těsto vtlačíme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm a propícháme ho vidličkou. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do tvarohové směsi. Dochutíme citronovou šťávou a natřeme na těsto ve formě. Povrch uhladíme. Do tvarohu vtlačíme ovoce a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 50 minut. |
4 | Hotový necháme minimálně 10 minut vychladnout, potom teprve krájíme. |