Rýžový vanilkový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový vanilkový pudink
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17364 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
125 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 25,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový vanilkový pudink postup přípravy receptu:
1 | Z 1/2l mléka, rýže, másla a soli uvaříme kaši. |
2 | Ze zbylého mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. |
3 | Ještě za tepla obojí promícháme, nalijeme do misek a necháme vychladnout. |
4 | Před podáváním můžeme pudink ozdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. |
V minulosti jsem už párkrát rýžový pudink připravovala. Nyní jsem vařila podle tohoto receptu a můžu ho jen doporučit. U nás chutná i teplý :-)