Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 17365
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
80 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
500 g Treska mražená
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 220kJ
16% Sacharidy 57 g
32% Tuky 24 g
11% Sodík 211 mg
40% Bílkoviny 23 g

Rizoto s treskou postup přípravy receptu:

1

Částečně rozmrazenou tresku zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Potom kousky tresky rychle opečeme po všech stranách na oleji.

2

Na stejné pánvi vedle tresky osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme rozdrcený česnek a mletou papriku. Přidáme spařenou, okapanou rýži, zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

3

Rizoto podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Rizoto můžeme připravit i z jiných druhů mořských ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept