Rizoto s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17365 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Treska mražená |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 139,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40%, Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s treskou postup přípravy receptu:
1 | Částečně rozmrazenou tresku zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Potom kousky tresky rychle opečeme po všech stranách na oleji. |
2 | Na stejné pánvi vedle tresky osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme rozdrcený česnek a mletou papriku. Přidáme spařenou, okapanou rýži, zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. |
3 | Rizoto podáváme posypané nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Rizoto můžeme připravit i z jiných druhů mořských ryb.