Recept

Polévka z čerstvého zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 1737
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar zeleninový
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 757kJ
5% Sacharidy 17 g
14% Tuky 10 g
49% Sodík 984 mg
11% Bílkoviny 6 g

Polévka z čerstvého zelí postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

2

Poté přidáme očištěné, omyté čerstvé zelí nakrájené na nudličky nebo malé kostičky a necháme uvařit doměkka.

3

Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

4

Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept