Recept

Vepřové ragú se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17378

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Kari koření
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Vepřová kýta
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 750kJ
4% Sacharidy 13 g
37% Tuky 28 g
10% Sodík 193 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové ragú se žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a nakrájíme na hranolky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso, očištěné a rozpůlené žampiony a za častého míchání zrpudka opékáme asi 5 minut. Osolíme a opepříme, přilijeme víno a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

2

Nakonec pokrm okořeníme kari kořením, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží nebo s celozrnnou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept