Vepřové ragú se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ragú se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 93,7mg |
Draslík | 689,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ragú se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a nakrájíme na hranolky. V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme maso, očištěné a rozpůlené žampiony a za častého míchání zrpudka opékáme asi 5 minut. Osolíme a opepříme, přilijeme víno a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu a vaříme do zhoustnutí. |
2 | Nakonec pokrm okořeníme kari kořením, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo s celozrnnou bagetou.