Rýže zeleninová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže zeleninová
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 1738 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
75 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
600 g | Rýže loupaná |
15 g | Sůl |
75 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
240 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 53,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže zeleninová postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme ji, znovu propláchneme a necháme okapat. |
2 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme ji trochou vody, přidáme tuk a dusíme do poloměkka. Přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka. |
3 | Nakonec do rýže se zeleninou lehce zamícháme prohřátý, scezený hrášek. |
Použila jsem rýži parboiled, po uvaření se nelepí. Kořenovou zeleninu není třeba vařit zvlášť, ale může se přidat nakrájená na drobné kostičky přímo k rýži. Rýže se dá připravit na sporáku, ale je třeba dobrý kastrol se silným dnem. Pak se dá udělat v troubě, remosce nebo i mikrovlnné troubě. Je to fajn příloha třeba ke kuřecímu masu.