Krůtí roláda s rajčatovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda s rajčatovou náplní
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17380 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
3 polévková lžíce | Jíška instantní |
700 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Pesto |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
60 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Gouda 45% |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 157,4mg |
Draslík | 930,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 604,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Krůtí prsa, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí roláda s rajčatovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa upravíme na plát, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Sušená rajčata nakrájíme na kousky, sýr nakrájíme na kostičky. |
2 | Připravené maso potřeme pestem a poklademe sušenými rajčaty, sýrem a nasekanou bazalkou. Pevně svineme do rolády a ovážeme nití. Roládu rychle opečeme v kastrolu na oleji po všech stranách, přidáme nakrájená loupaná rajčata a přilijeme vývar. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 70 minut. Měkkou roládu vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme jíškou. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme široké nudle.