Ovocná zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná zmrzlina
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17383 |
Ingredience
100 g | Lesní plody - mražené |
1 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Sirup jablečný |
125 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 169,2mg |
Draslík | 131,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lesní plody - mražené, Sirup jablečný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Ovoce (vyjma pomeranče) omyjeme a propasírujeme přes hrubé síto. Pomeranč rozpůlíme a vymačkáme šťávu. |
2 | Jablečný sirup vyšleháme se žloutkem do krému, přidáme ovoce, pomerančovou šťávu a smetanu. |
3 | Směs dáme do misky vhodné do mrazáku a necháme v mrazáku přes noc zmrazit. |