Křupavý bramborový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý bramborový koláč
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1739 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
85 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Muškátový oříšek, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý bramborový koláč postup přípravy receptu:
1 | Vařené oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka. Dno kulaté zapékací mísy zalijeme máslem, doprostřed dáme pár smítek tymiánu. Část brambor v kruzích rozložíme do kola tak, aby zakryly celé dno. |
2 | Zbytek bramborových plátků dáme do mísy, přelijeme je zbytkem másla, přidáme špetku muškátového oříšku, tymiánu, soli a pepře. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm šalotku. Přidáme nakrájenou slaninu a směs přimícháme k bramborám a navršíme do zapékací mísy. |
3 | Po upečení necháme krátce vystydnout a vyklopíme. |