Malinová vrstvená pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinová vrstvená pěna
Malinová vrstvená pěna
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17396 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
450 g | Maliny |
300 ml | Mléko plnotučné |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Sušenky zázvorové |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 147,6mg |
Draslík | 169,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 234,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Sušenky zázvorové, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinová vrstvená pěna postup přípravy receptu:
1 | Mražené maliny posypeme polovinou cukru a necháme je roztát. Na teflonový hrnec dáme síto, pomocí lžíce nebo stěrky prolisujeme maliny i se šťávou do hrnce. Maliny v hrnci posypeme polovinou práškové želatiny a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Na mírném plameni zahříváme směs, dokud se želatina nerozpustí, občas promícháme. Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 90 minut, občas promícháme. |
2 | V jiném hrnci mezitím rozšleháme vejce, mléko a polovinu zbylého cukru, vše dobře promícháme. Směs posypeme zbytkem želatiny a necháme 5 minut stát. Potom ji zahříváme na mírném plameni asi 10 minut, dokud se želatina úplně nerozpustí. Nesmí se vařit! |
3 | Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici chladit 90 minut, občas promícháme. |
4 | Asi 10 minut předtím než jsou obě směsi hotové, ušleháme smetanu se zbytkem cukru na pevnou šlehačku. |
5 | Zlehka vmícháme po polovině šlehačky do každé pěny. Do větší servírovací mísy dáme vrstvu poloviny rozdrobených zázvorových sušenek. Na ně dáme vaječný krém, potom znovu sušenky a nakonec malinovou pěnu. Zakryjeme a dáme asi na 3 hodiny do lednice. |
Poznámka
Podáváme ozdobené malinami a lístky máty.