Jednoduchý recept

Horké banánové suflé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 17399
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

450 g Banány
2 kávová lžička Citronová šťáva
25 g Cukr moučkový
20 ml Olej rostlinný
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 787kJ
9% Sacharidy 32 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 68 mg
10% Bílkoviny 6 g

Horké banánové suflé postup přípravy receptu:

1

Banány oloupeme a nakrájíme, dáme do mísy a zakapeme citrónovou šťávou, potom vše rozmačkáme vidličkou.

2

Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 25 g moučkového cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Opatrně spojíme s rozmačkanými banány.

3

Směs plníme do olejem vymazaných zapékacích misek o objemu 300 ml. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí v miskách vyběhnout a zhnědnout.

Poznámka

Ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept