Jednoduchý recept

Štěpánská hovězí pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 174

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
37,5 g Slanina vepřová
25 g Sůl
120 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
3% Sacharidy 10 g
25% Tuky 19 g
54% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Štěpánská hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, nakrájíme na podlouhlé kusy a po stranách protkneme slaninou. Uprostřed nožem prořízneme kapsu a do ní opatrně vsuneme natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí, maso osolíme a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dorůžova osmažíme na tuku. Vložíme na ni maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

4

Provařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept