Recept

Rýže s játry po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17403

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Játra drůbeží
1 kávová lžička Kari koření
1 hrst Ořechy burské pražené
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
200 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
50 g Tuk
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 899kJ
20% Sacharidy 72 g
39% Tuky 29 g
27% Sodík 536 mg
61% Bílkoviny 34 g

Rýže s játry po indicku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, Osmahneme ji na tuku, přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra, zaprášíme kari kořením a chvíli opékáme po všech stranách.

2

Potom přidáme spařenou rýži, zalijeme ji vroucí vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Během dušení přidáme nasekané oříšky.

3

Když je vše měkké, přimícháme mírně osolenou smetanu s jemně nasekanou petrželkou.

4

Při podávání pokrm obložíme dílky omytých rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept