Burgundský krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundský krém
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17405 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
Vanilkový krém | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 ml | Smetana 6% (do kávy) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Burgundský krém | |
100 g | Cukr krupice |
500 ml | Hroznové víno |
3 polévková lžíce | Rýžový škrob |
250 ml | Víno červené |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 218,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 127,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Hroznové víno, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 6% (do kávy), Solamyl, Rýžový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundský krém postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci smícháme šťávu z tmavých hroznů, cukr a škrob maizena rozpuštěný ve vodě. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až směs začne houstnout a přicházet do varu, asi 5 minut. Přilijeme Burgundské víno a za stálého míchání vaříme ještě 5 minut. |
2 | Hotový krém nalijeme do vinných sklenic nebo misek, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici. |
3 | Mezitím si připravíme vanilkový krém: v teflonovém hrnci smícháme smetanu, cukr, škrob a žloutek. Za stálého míchání zahříváme asi 15 minut. Směs se nesmí vařit! |
4 | Odstavíme, přimícháme tresť a směs nalijeme do misky. Necháme dobře vychladit. |
5 | Na burgundský krém nalijeme vrstvu vanilkového krému a podáváme. |