Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17406

Ingredience

80 g Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
200 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 581kJ
30% Sacharidy 109 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 63 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rychlý rýžový nákyp postup přípravy receptu:

1

Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem.

2

Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla.

3

Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička.

4

Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept