Rychlý rýžový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý rýžový nákyp
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17406 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
200 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 405,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 19,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý rýžový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Rýži spaříme a nasypeme do pekáčku vymazaného máslem. |
2 | Mléko mírně osolíme, osladíme a nalijeme na rýži. Povrch rovnoměrně poklademe předem namočenými, okapanými švestkami a vločkami másla. |
3 | Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě, až rýže nabude a na povrchu se utvoří zlatavá kůrčička. |
4 | Upečený nákyp nakrájíme na porce a podáváme posypaný cukrem se skořicí. |