Florentský smetanový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Florentský smetanový dort
Florentský smetanový dort
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17408 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
135 g | Čokoláda hořká |
30 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
6 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
2 polévková lžíce | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 kávová lžička | Tresť rumová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 170,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 57,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka), Tresť rumová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Florentský smetanový dort postup přípravy receptu:
1 | Středně velkou mísu vyložíme přilnavou fólií. Vyšší piškot 23x12,5 cm nakrájíme na 1 cm silné plátky, každý plátek přeřízneme na 2 trojúhelníky. Trojúhelníky pokapeme 3 lžícemi mandlového likéru. Vyložíme jimi formu a zbytek odložíme. |
2 | 90 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Zbytek čokolády nastrouháme nahrubo. V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zbytek likéru. Vymícháme hladký hustý krém. 300 ml smetany ušleháme se 2 lžičkami kávové tresti na tuhou šlehačku. Lehce přimícháme nastrouhanou čokoládu. Směsí pokryjeme trojúhelníky v míse. Střed dezertu vyplníme čokoládovým krémem a povrch uhladíme. Úhledně zakryjeme vršek zbytkem piškotu. Mísu zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice. |
3 | Oloupané, nasekané mandle opražíme na pánvi a necháme vychladnout. Zbylou smetanu ušleháme s krupicovým cukrem a 2 lžičkami tresti na tuhou šlehačku. |
4 | Dezert vyklopíme na vychlazenou mísu a odstraníme fólii, potřeme kávovou šlehačkou a vršek posypeme mandlemi. |