Malinová mísa s pomerančovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinová mísa s pomerančovou příchutí
Malinová mísa s pomerančovou příchutí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17410 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
60 g | Čokoláda hořká |
350 g | Džem jahodový |
2 polévková lžíce | Džus pomerančový |
800 g | Krém cukrářský |
2 polévková lžíce | Likér pomerančový |
225 g | Maliny |
300 g | Piškotový korpus vaječný |
1 ks | Pomeranče |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Voda z pomerančových květů |
1 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 100,7mg |
Draslík | 169,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 57,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Džus pomerančový, Maliny, Pomeranče, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Krém cukrářský, Likér pomerančový, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka), Voda z pomerančových květů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinová mísa s pomerančovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Piškotový chlebíček rozkrojíme na tři pláty. Navlhčíme je likérem smíchaným s džusem. Dvě třetiny smetany ušleháme a opatrně do ní vmícháme maliny. Spodní díl piškotu potřeme malinovým džemem a přiklopíme dalším plátem, ten potřeme 3 lžícemi džemu a zakryjeme posledním dílem. Nadívaný piškot nakrájíme příčně na 12 řezů. |
2 | V míse smícháme vanilkový dezertní krém tzv. custard s vodou z pomerančových květů. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a promícháme. |
3 | V misce smícháme práškovou želatinu s 5 lžícemi vody a necháme 5 minut stát. Misku dáme do vodní lázně a pomalu zahříváme, až se želatina zcela rozpustí. Necháme trochu vychladnout a přimícháme do vanilkového krému. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. |
4 | Do velké skleněné mísy vlijeme jednu třetinu vanilkového krému, pokapeme polovinou malinového džemu a přelijeme druhou třetinou krému. Pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády. |
5 | Boční strany mísy obložíme částí nakrájených piškotových řezů. Zbylé řezy nakrájíme na kostky a navrstvíme je do mísy, pokapeme zbylou čokoládou a pokryjeme malinami se šlehačkou. Přelijeme zbylým vanilkovým krémem tak, aby zakryl celý povrch a po lžících pokryjeme vrstvou zbývajícího malinového džemu. Mísu zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny. |
6 | Zbytek smetany ušleháme a ozdobíme jí střed mísy, ozdobíme dílky pomeranče, malinami a lístky citroníku. |