Ovocná mísa z černých třešní a bílé čokolády - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná mísa z černých třešní a bílé čokolády
Ovocná mísa z černých třešní a bílé čokolády
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17411 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Krém | |
---|---|
175 g | Čokoláda bílá |
100 g | Cukr krupice |
1 l | Mléko plnotučné |
30 g | Solamyl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Dezert | |
30 g | Cukr moučkový |
397 g | Kompot třešňový |
5 polévková lžíce | Likér třešňový |
2 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
350 g | Piškoty cukrářské |
1 polévková lžíce | Pistácie |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 376,0mg |
Draslík | 270,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Kompot třešňový, Piškoty cukrářské, Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Solamyl, Likér třešňový, Marmeláda malinová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná mísa z černých třešní a bílé čokolády postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme krém z bílé čokolády: do většího teflonového hrnce dáme cukr, škrob a postupně přiléváme mléko, až je směs hladká. Zahříváme na mírném ohni, až se směs začne vařit a houstnout, povaříme asi 1 minutu. Potom hrnec odstavíme. Asi 150 ml horké směsi smícháme se 4 rozkvedlanými žloutky a zvolna je vlijeme do směsi. Rychle mícháme, aby se nevytvořily hrudky, zahříváme, až směs zhoustne. Odstavíme a přimícháme čokoládu, mícháme, až se čokoláda rozpustí a krém je hladký. Zakryjeme pergamenem a dáme na hodinu do lednice. |
2 | Piškoty nakrájíme na 2 cm velké kousky. V misce smícháme plechovku nakládaných černých třešní s třešňovým likérem. Do velké skleněné mísy rozložíme polovinu piškotů a zakryjeme je polovinou třešňové náplně. Na ni dáme polovinu čokoládového krému, piškoty, třešňovou náplň a vrstvu čokoládového krému. Zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice. |
3 | Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku. Třetinu odložíme a zbytek rozetřeme na povrch dezertu. Malinový džem rozehřejeme a dáme ho do sáčku s úzkým nástavcem. Na povrchu dezertu vytvoříme džemem mřížku. Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku a ozdobíme kraje dezertu. Posypeme sekanými pistáciemi. |