Recept

Bavorský pudink z podmáslí s broskvemi

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17412
Kategorie: Pudinky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Citronová šťáva
75 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kandovaná citronová kůra
822 g Kompot broskvový
750 ml Mléko - podmáslí
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Solamyl
2 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 185kJ
13% Sacharidy 47 g
13% Tuky 9 g
1% Sodík 11 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bavorský pudink z podmáslí s broskvemi postup přípravy receptu:

1

V teflonovém rendlíku rozmícháme 350 ml podmáslí s cukrem. Zasypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahříváme na středním ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Odstavíme z ohně a přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a zbytek podmáslí. Zakryjeme a dáme na 45 minut do lednice, občas promícháme.

2

Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Mixérem vyšleháme podmáslí s citrónem do pěny, asi 30 sekund. Spojíme se šlehačkou, až vznikne hladký krém. Směs nalijeme do 1,5 l velké formy ve tvaru bábovky, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.

3

Na broskvovou omáčku dáme do hrnce šťávu z broskvového kompotu, přimícháme škrob a na mírném ohni zahříváme, až směs zhoustne a začne se vařit, asi 1 minutu. Potom zlehka přidáme broskve. Omáčku zakryjeme a dáme do lednice.

4

Před servírováním vyklopíme pudink na vychlazenou mísu. Kolem něho a na vršek urovnáme broskve. Přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky kandované citrónové kůry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept