Jednoduchý recept

Ruská polévka z kopřiv

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 17416
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
200 g Klobása vepřová
750 g Kopřiva
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Šťovík
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
8% Sacharidy 29 g
42% Tuky 32 g
79% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Ruská polévka z kopřiv postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli podusíme na másle dozlatova. Zasypeme ji moukou a za stálého míchání přiléváme po částech vývar. Po chvíli přidáme mladé, nakrájené kopřivy a šťovík a vše zvolna povaříme asi 20 minut.

2

Asi 10 minut před koncem varu přidáme nakrájené klobásy, okořeníme a před podáváním do polévky vlijeme rozkvedlanou zakysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept