Ruská polévka z kopřiv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská polévka z kopřiv
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17416 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Klobása vepřová |
750 g | Kopřiva |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Klobása vepřová, Kopřiva, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruská polévka z kopřiv postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli podusíme na másle dozlatova. Zasypeme ji moukou a za stálého míchání přiléváme po částech vývar. Po chvíli přidáme mladé, nakrájené kopřivy a šťovík a vše zvolna povaříme asi 20 minut. |
2 | Asi 10 minut před koncem varu přidáme nakrájené klobásy, okořeníme a před podáváním do polévky vlijeme rozkvedlanou zakysanou smetanu. |