Recept

Pečená rajčata po srbsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17420
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 hrst Bazalka
120 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1000 g Rajčata
125 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 683kJ
10% Sacharidy 37 g
35% Tuky 27 g
21% Sodík 419 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pečená rajčata po srbsku postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semínek.

2

Půlky rajčat osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v rozehřátém másle a obalíme ve strouhance.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravená rajčata a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Krátce před dopečením posypeme vršky rajčat omytými, nadrobno natrhanými lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept