Kerblíková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kerblíková polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17422 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
2 hrst | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 397,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kerblíková polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme do něj omyté, okapané lístky kerblíku. Krátce podusíme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Polévku podle chuti osolíme. |
2 | Na dno talířů vložíme vždy 1 lžíci smetany a zalijeme polévkou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je chléb namazaný máslem.