Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17423

Ingredience

175 g Cukr krupice
5 ks Kiwi
1 polévková lžíce Ocet vinný
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
9% Sacharidy 31 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 27 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dort Pavlova II postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme papírem na pečení a vyznačíme na něm kruh o průměru 20 cm.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, škrob a ocet. Směs rozetřeme do kruhu, okraje necháme o něco vyšší než střed.

3

Vložíme do předehřáté trouby na 150°C, pečeme při 140°C asi hodinu, dokud dort nezrůžoví. Při pečení neotevíráme troubu!

4

Když je dort hotový, vypneme troubu a necháme ho uvnitř, dokud nevychladne. Studený položíme na plochý tác a odstraníme papír.

5

Ozdobíme šlehačkou a plátky kiwi nebo jiného ovoce.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept