Dort Pavlova II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort Pavlova II
Dort Pavlova II
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17423 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
5 ks | Kiwi |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 180,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort Pavlova II postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme papírem na pečení a vyznačíme na něm kruh o průměru 20 cm. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, škrob a ocet. Směs rozetřeme do kruhu, okraje necháme o něco vyšší než střed. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby na 150°C, pečeme při 140°C asi hodinu, dokud dort nezrůžoví. Při pečení neotevíráme troubu! |
4 | Když je dort hotový, vypneme troubu a necháme ho uvnitř, dokud nevychladne. Studený položíme na plochý tác a odstraníme papír. |
5 | Ozdobíme šlehačkou a plátky kiwi nebo jiného ovoce. |
Poznámka
Servírujeme studené.