Recept

Dacquoise s datlemi a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17424

Ingredience

Krém
450 g Cukr moučkový
45 g Kakao - prášek
5 polévková lžíce Káva Espresso
90 g Máslo čerstvé
Dacquoise s datlemi a ořechy
225 g Cukr krupice
150 g Datle
25 g Kakao - prášek
120 g Ořechy vlašské
5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 478kJ
29% Sacharidy 106 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 46 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dacquoise s datlemi a ořechy postup přípravy receptu:

1

Odložíme stranou několik ořechů a datlí, ostatní ořechy nasekáme nahrubo a datle pokrájíme na 1 cm velké kousky. Ořechy opražíme na pánvi do zlatova.

2

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na každém vyznačíme kruh o průměru 23 cm.

3

Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý. Datle smícháme se 4 lžícemi sněhu, aby se jednotlivé kousky nelepily k sobě. Stěrkou lehce vmícháme do sněhu kakao, datle a ořechy.

4

Do každého kruhu dáme polovinu těsta a rozetřeme. Plechy vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 15 minut. Plechy můžeme během pečení vyměnit, aby se pláty upekly stejně, pečeme, až jsou hnědé a křupavé, ale uvnitř vláčné. Hotové necháme 10 minut vychladnout, opatrně oddělíme papír a necháme zcela vychladnout.

5

Krém připravíme z cukru, másla, kakaa a horké kávy. Vše umixujeme na hladký máslový krém.

6

Jeden plát položíme na plochý podnos a potřeme krémem, zakryjeme ho druhým plátem, plochou stranou dolů, lehce přitiskneme. Zakryjeme a dáme do lednice aby krém dobře ztuhl. Před podáváním pocukrujeme,ozdobíme ořechy a datlemi.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept