Sněhové misky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové misky
Sněhové misky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17425 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 33,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Sněhové misky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme cukr, až je sníh lesklý. Lžící přendáme sníh do zdobícího sáčku s hvězdicovým nástavcem. |
2 | Sníh nastříkáme na plech, vyložený pečicím papírem následovně: nejprve vytvoříme 6 plných kruhů po 10 cm v průměru asi 2,5 cm od sebe. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme asi 45 minut, potom troubu vypneme a dááme misky sušit dalších 45 minut. |
4 | Hotové misky necháme 10 minut vychladnout, opatrně je sundáme z papíru a na mřížce necháme zcela vychladnout. |
5 | Plníme šlehačkou, krémy a zdobíme ovocem. |