Jednoduchý recept

Sněhové žampiónky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17426

Ingredience

175 g Cukr krupice
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 31 kcal
Kilojoule 128kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sněhové žampiónky postup přípravy receptu:

1

Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až vznikne lesklá a hladká hmota.

2

Cukrářský sáček s plochým nástavcem naplníme hmotou, na plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme 24 kopečků, podobných hlavičkám žampiónů (o průměru 4 cm). Ze zbývajícího sněhu nastříkáme na plech 24 věžiček o výčce cca 3 cm, tedy tolik, kolik bylo hlaviček budoucích hub.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 95°C asi 75 minut. Potom troubu vypneme a pečivo v ní necháme ještě 30 minut dosušit. Vyjmeme z trouby, na mřížce necháme úplně vystydnout.

4

Nožíkem vyřízneme na spodní straně hlavičky otvor, do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády a potom potřeme celý spodek houby čokoládou. Nožičku opatrně zasuneme do otvoru.

5

Necháme asi 1 hodinu zaschnout a potom všechny takto vyrobené houby uskladníme do plechové nádoby s víčkem.

6

Před podáním lehce poprášíme pečivo kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept