Dacquoise s jahodami a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dacquoise s jahodami a mandlemi
Dacquoise s jahodami a mandlemi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17427 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Krém | |
---|---|
450 g | Cukr moučkový |
45 g | Kakao - prášek |
90 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Dacquoise s jahodami a mandlemi | |
225 g | Cukr krupice |
600 g | Jahody zahradní |
60 g | Mandle |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 78,1mg |
Draslík | 303,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Cukr krupice, Jahody zahradní, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dacquoise s jahodami a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi opražíme oloupané mandle do zlatova. Necháme vychladnout a nastrouháme na jemno. |
2 | Z bílků vyšleháme sníh, postupně zašleháme cukr, až je sníh lesklý a tuhý, opatrně vmícháme mandle. |
3 | Na dva plechy dáme pečicí papír, na každém vyznačíme 2 kruhy o průměru 20 cm. Do nich dáme čtvrtinu sněhu, rozetřeme ho po celém kruhu. |
4 | Plechy vložíme do předehřáté trouby na 140°C, pečeme asi 30 minut, po této době plechy vyměníme a pečeme dalších 30 minut. Pláty necháme na plechu 10 minut stydnout, potom je pomocí nože přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. |
5 | Mezitím připravíme krém: ručním mixérem ušleháme cukr s máslem, smetanou a kakaem na hladký krém. |
6 | Jeden plát dáme na plochý tác, potřeme ho třetinou krému, na něj rozložíme třetinu plátků jahod, takto postupujeme dál, až na závěr dáme navrch poslední plát. |
7 | Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku a naplníme jí cukrářský sáček s širokým hvězdicovým nástavcem. Zbytkem šlehačky pomažeme povrch a obvod dortu. Šlehačkou ze sáčku ozdobíme horní okraj dortu. Hotový dort dáme na 4 hodiny do lednice, aby trochu změkl. Před servírováním ozdobíme obvod dortu plátky jahod. Střed ozdobíme nakrájenými jahodami. |
Poznámka
Servírujeme studené.