Omáčka s kerblíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s kerblíkem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17428 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 hrst | Kerblík |
150 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 275,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s kerblíkem postup přípravy receptu:
1 | V míse rozmělníme natvrdo uvařené žloutky a za stálého míchání zašleháme horké máslo. |
2 | Do vzniklé omáčky přidáme omyté, nadrobno nasekané lístky kerblíku. |
3 | Ihned podáváme, omáčka je vhodná k masovým minutkám. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vejce předem uvaříme (vaření vajec není započteno do času přípravy ani vaření).