Francouzský Farcon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský Farcon
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17429 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
60 g | Kerblík |
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 404,5mg |
Draslík | 910,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kerblík, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský Farcon postup přípravy receptu:
1 | K uvařeným bramborám přilijeme horké mléko, přidáme nasekaný kerblík, 60 g másla a připravíme pyré. Za stálého šlehání vložíme vejce, osolíme a opepříme. |
2 | Pyré urovnáme do máslem vymaštěné zapékací mísy a do zlatova zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.