Kuře na tymiánu a pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na tymiánu a pomerančích
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 749,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na tymiánu a pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Očištěné omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Porce posypeme tymiánem, pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Před koncem pečení přidáme do vypečené šťávy špetku pomerančové kůry a šťávu ze dvou pomerančů. |
3 | Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme na rozehřátém másle. |
4 | Měkké porce kuřete upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou je vařená rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé.