Recept

Kuře na tymiánu a pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17430
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Kuře
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 320kJ
5% Sacharidy 18 g
78% Tuky 59 g
18% Sodík 369 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuře na tymiánu a pomerančích postup přípravy receptu:

1

Očištěné omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Porce posypeme tymiánem, pečeme ve středně vyhřáté troubě.

2

Před koncem pečení přidáme do vypečené šťávy špetku pomerančové kůry a šťávu ze dvou pomerančů.

3

Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme na rozehřátém másle.

4

Měkké porce kuřete upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme.

5

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept