Recept

Dušené hrušky po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 17436

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Hrušky
4 polévková lžíce Likér pomerančový
6 polévková lžíce Med včelí
15 g Solamyl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 812kJ
13% Sacharidy 47 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
1% Bílkoviny 1 g

Dušené hrušky po čínsku postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme tak, abychom nepoškodili stopku. Ovoce postavíme do kastrůlku s trochou vody, přiklopíme pokličkou a 15 minut zvolna dusíme.

2

Poté hrušky posypeme polovinou cukru, dusíme ještě 5 minut, vyjmeme a dáme stranou.

3

V troše vody rozkvedláme Solamyl, přilijeme tekutinu, která zbyla po vaření hrušek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme likér, med a vzniklým sirupem přelijeme hrušky.

4

Podáváme ihned jako horký dezert, nebo za několik hodin vychlazený.

Poznámka

Servírujeme teplé nebo vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept