Dušené hrušky po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hrušky po čínsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17436 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Hrušky |
4 polévková lžíce | Likér pomerančový |
6 polévková lžíce | Med včelí |
15 g | Solamyl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 173,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hrušky po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme tak, abychom nepoškodili stopku. Ovoce postavíme do kastrůlku s trochou vody, přiklopíme pokličkou a 15 minut zvolna dusíme. |
2 | Poté hrušky posypeme polovinou cukru, dusíme ještě 5 minut, vyjmeme a dáme stranou. |
3 | V troše vody rozkvedláme Solamyl, přilijeme tekutinu, která zbyla po vaření hrušek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme likér, med a vzniklým sirupem přelijeme hrušky. |
4 | Podáváme ihned jako horký dezert, nebo za několik hodin vychlazený. |
Poznámka
Servírujeme teplé nebo vychlazené.