Zdravý recept

Kapr s omáčkou bara po gruzínsku

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17437
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Kapr obecný
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
100 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 038kJ
5% Sacharidy 18 g
267% Tuky 200 g
18% Sodík 365 mg
75% Bílkoviny 42 g

Kapr s omáčkou bara po gruzínsku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vodou vložíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a přilijeme ocet.

2

Po 15 minutách varu přidáme omyté porce kapra, vaříme těsně pod bodem varu 15 - 20 minut.

3

Měkké porce vyjmeme a vývar po vychladnutí přecedíme. Přidáme do něj oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mleté ořechy a pepř. Omáčkou přelijeme porce kapra.

4

Pokrm podáváme vychlazený, ozdobený plátky omytého citronu a snítkou petrželky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept