Kapr s omáčkou bara po gruzínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s omáčkou bara po gruzínsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
800 g | Kapr obecný |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Ořechy vlašské, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s omáčkou bara po gruzínsku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou vložíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a přilijeme ocet. |
2 | Po 15 minutách varu přidáme omyté porce kapra, vaříme těsně pod bodem varu 15 - 20 minut. |
3 | Měkké porce vyjmeme a vývar po vychladnutí přecedíme. Přidáme do něj oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mleté ořechy a pepř. Omáčkou přelijeme porce kapra. |
4 | Pokrm podáváme vychlazený, ozdobený plátky omytého citronu a snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme studené.