Škvarečkové mandle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarečkové mandle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17438 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
4% Sacharidy 14 g
64% Tuky 48 g
3% Sodík 69 mg
29% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 498,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 16,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Olej rostlinný, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Škvarečkové mandle postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový bůček nakrájíme na kostičky a na pánvi na oleji opečeme. |
2 | Přidáme oloupané mandle a spolu s masem za stálého obracení pražíme. Mandle mají být zlatohnědé a škvarečky červené a křupavé. |
3 | Škvarky i mandle necháme okapat, nasypeme do misky a mírně osolíme. |
4 | Ihned podáváme. |