Čekanková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekanková polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17440 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
1 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 194,1mg |
Draslík | 293,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Hovězí vývar základní, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekanková polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté čekankové puky rozebereme, nakrájíme a osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme předvařenou rýži a vše uvaříme do měkka. |
2 | Těsně před podáváním polévku zahustíme rozkvedlanými žloutky, podle chuti přisolíme a nakonec přidáme kousek čerstvého másla. |
Poznámka
Servírujeme teplé.