Zapečená čekanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená čekanka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17441 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
8 ks | Čekanka |
10 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 218,3mg |
Draslík | 323,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Čekanka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená čekanka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté čekankové puky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Každý puk obalíme plátkem šunky a slaniny, urovnáme je do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutkem. |
2 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.