Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 17441
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 g Anglická slanina
8 ks Čekanka
10 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Šunka dušená
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 380kJ
2% Sacharidy 7 g
68% Tuky 51 g
21% Sodík 422 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zapečená čekanka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté čekankové puky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Každý puk obalíme plátkem šunky a slaniny, urovnáme je do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutkem.

2

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

3

Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept