Rychlá játrová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá játrová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17443 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Paštika játrová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 74,1mg |
Draslík | 239,2mg |
Vláknina | 965,5mg |
Vitamín A | 825,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paštika játrová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá játrová polévka postup přípravy receptu:
1 | Z másla, nadrobno pokrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a chvíli povaříme. Přidáme játrovou paštiku, rozkvedláme, krátce povaříme, přecedíme. |
2 | Nakonec do polévky přilijeme smetanu, podle chuti přisolíme a vsypeme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Podáváme s kostičkami osmažené žemle.