Květáková polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17444 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 125,3mg |
Draslík | 166,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji ke květáku, přilijeme mléko a rozkvedlany žloutek. |
3 | Nakonec polévku okořeníme špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou. |
4 | Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, zalijeme polévkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.