Zázvorový ovocný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorový ovocný salát
Zázvorový ovocný salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17449 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
475 g | Fíkový Waldburg Star |
700 g | Hroznové víno |
3 ks | Hrušky |
3 ks | Jablka |
850 g | Kompot meruňkový |
4 polévková lžíce | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 457,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hroznové víno, Hrušky, Jablka, Kompot meruňkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fíkový Waldburg Star nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorový ovocný salát postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme meruňkový a fíkový kompot i se šťávami. |
2 | Neoloupaná jablka a hrušky nakrájíme na malé kostky. Jádřince vykrojíme. Hroznové víno bez semínek s pokrájenými jablky a hruškami přidáme ke kompotům. Promícháme, přidáme nakládaný sekaný zázvor a citronovou šťávu. |
3 | Zakryjeme a dáme na hodinu do lednice. Servírujeme vychlazené. |
Poznámka
Fíkový kompot můžeme nahradit nasekanými datlemi nebo sušenými fíky. Hrozny použijeme modré a zelené, půl na půl.